2018-09-29 957 瀏覽
Mango tree cafe:二人餐(hk$408) 升級甜品(+$30)pad Thai pizza ($hk138)( +10%)話說之前去過elements食mango tree,望住維港,環境氣氛都好正,而且食物都好有水準!😂而呢間mango tree cafe我覺得就平少少少少,雖無海景但係都算空間闊落,坐得舒服,服務良好。4個人點了二人餐再加一個薄餅😆,每樣野既份量唔大嫁,大隻仔可能唔夠食。串燒雞好嫩,牛就鞋左d,沙爹醬好重椰味我鍾意😆!牛扒個樣好吸引😍不過偏薄,叫了medium well 但覺得似well done,otherwise牛味是ok的,點泰式辣汁別有一番風味;滿心期待的pad Thai pizza有點小失望,因為無咩pad thai味😭😭個餅邊又好厚,好彩夠脆,同埋芝士夠多有點拉絲效果。最好味係個蟹籽海鮮炒飯!飯粒乾身粒粒分明,撈埋流心蛋黃好正;泰式甜品拼盤都唔錯,主要係個芒果又甜又多汁😍椰汁糯米飯也很香甜又好咬🤤叫餐係最抵既,不過我都係覺得散叫的餸吸引d,因為餐無我最愛既軟殻蟹呀!!😆😆—------------•🈵🈵🈵⏺⏺可以encore•-------

—------------•
🈵🈵🈵⏺⏺可以encore