2022-09-17 41 瀏覽
近排想食Omakase,但係依家開咗太多間都唔知邊間好食,朋友近排食咗間新開既Omakase,食完有讚冇彈推薦我試下,趁今日假期就出嚟尖沙咀食!位置都幾方便,喺九龍公園出口行過去幾分鐘都到~佢係樓上鋪,私隱度高有兩間包廂,裝修都幾雅致,望出去仲會對住啲樹同九龍公園幾舒適~店面仲有個大大嘅LED mon,平時就好似而家咁望住啲日本楓葉份外寫意~夜晚仲可以包場唱卡拉OK,開Party果啲都幾多元化啊🤭-入到餐廳之後職員都好親切咁安排入座☺️-LUNCH OMAKASE $680+10%前菜蕃茄併螺,甜甜地幾開胃-北海道鱈魚白子鱈魚白子口感綿密柔滑,入口即溶荷花未開既花冧,充滿膠質配上酸汁,口感特別-芽蔥竹籤魚厚肉緊緻,炭燒過更香口-甘鯛立鱗燒睇個樣已經好吸引,外皮薄脆魚鱗酥脆魚肉幾嫩重魚油香-深海池魚魚肉比較爽身-金目鯛肉質柔嫩,味道濃厚鮮甜-石垣貝好肥美鮮甜,廚師先拍一拍佢令佢收縮神經,令佢更爽脆鮮甜-熊本縣小鯛魚肉肉質比較細嫩鮮味-北海道蟹肉燉蛋高湯和蟹肉好鮮甜燉蛋非常滑-鯊魚皮右口魚火燒後逼出魚油脂香入口即溶-秋刀魚魚身夠厚肉飽滿-深海魚 赤目拖羅脂肪多重魚油香味避開筋位切好考功夫入口

入到餐廳之後職員都好親切咁安排入座☺️
LUNCH OMAKASE $680+10%

前菜
蕃茄併螺,甜甜地幾開胃

北海道鱈魚白子
鱈魚白子口感綿密柔滑,入口即溶
荷花未開既花冧,充滿膠質配上酸汁,口感特別
芽蔥竹籤魚
厚肉緊緻,炭燒過更香口
甘鯛立鱗燒
睇個樣已經好吸引,
外皮薄脆
魚鱗酥脆
魚肉幾嫩重魚油香
深海池魚
魚肉比較爽身

金目鯛
肉質柔嫩,味道濃厚鮮甜
石垣貝
好肥美鮮甜,
廚師先拍一拍佢令佢收縮神經,令佢更爽脆鮮甜
熊本縣小鯛

馬冀海膽
海膽色澤金黃,
很creamy鮮甜十足
鱲魚湯
好鮮甜,如同牛奶般滑順
最後以雪糕作結,非常滿足!
中途侍應都會一直在身後,服務很好~

食完不會很飽很濟,廚師有為我們調整過飯的份量很貼心🥰