2022-03-03 58 瀏覽
上個週末下大雨,但無阻我哋喺濃厚藝術風格嘅環境下享受下午茶。晴天時選擇喺三款花牆下打卡當然超吸引,滿有少女心,但係我哋發現到室外環境同樣寧靜舒服,坐住沙發慢活,欣賞住本地藝術畫作。 High tea set for two ($328)三層架嚟到,店員會喺中間放乾冰岀煙,更加有氣氛,想打卡就要快。— Snacks —🍢沙嗲雞肉串、🧀馬蘇里拉芝士棒、🐚芝士焗青口、🍗蒜香雞槌首先我哋食咗低層邪惡嘅小食,特別推介芝士棒,咬開有拉絲效果😋。仲有,沙嗲雞肉串同蒜香雞鎚啖啖肉,不過保溫唔容易。— Sweets —🍮伯爵茶奶凍、馬卡龍、🍩迷你冬甩、🍰布朗尼蛋糕、🍰柑橘貝殼蛋糕、🍇提子鬆餅上層甜味色彩繽紛, 冬甩有草苺同朱古力味,幾鬆軟,抹茶馬卡龍唔會過甜, 最特別係奶凍柔滑,帶茶香。 — Savory —🐟鱈魚黑魚子煙三文魚他他、🦐血腥瑪麗雞尾酒蝦、🍄蟹肉蘑菇酥皮盒中層魚子三文魚他他,加上金箔,美味之餘更顯高貴。雞尾酒蝦蝦肉結實,酒味酸甜味濃郁。蟹肉磨菇酥幾酥脆。 — Condiments —🍓士多啤梨果醬、鮮奶油、🌶泰式辣醬Drink (可選其他咖啡/加配氣酒)🫖香桃紅茶、玫瑰花茶 花茶係可以re

High tea set for two ($328)

— Snacks —
🍢沙嗲雞肉串、🧀馬蘇里拉芝士棒、🐚芝士焗青口、🍗蒜香雞槌

— Sweets —

— Savory —

— Condiments —
🍓士多啤梨果醬、鮮奶油、🌶泰式辣醬

Drink (可選其他咖啡/加配氣酒)
🫖香桃紅茶、玫瑰花茶

花茶係可以refill嘅,香桃、玫瑰味道濃郁。

💖另外,我哋本來喺被下午茶所吸引,食到肚仔好滿足,不過忍唔住想試下黑松露野菌薄餅$68,包埋餐湯、沙律同水果茶, 超抵食,份量多到切六塊,而且係好香黑松露香味,同樣有拉絲。