2017-08-10 120 瀏覽
突然懷念台灣野食,上openrice 搵左間唔洗行出戶外(天氣太熱啦)又就腳既餐廳試下。Book 左7p.m, 2位,去到見到有唔少空檯,留左個4人位比我地,都唔會離隔離檯太近唔逼,坐得幾舒服!環境唔錯,裝修比較新,燈光偏暗,幾適合情侶拍拖食野第1道上既係『灌湯牛肉餅』,size 偏細,而且只有3粒,不過入面真係好Juicy幾好味。一定要熱食!第2道上既係『鹹蛋炸苦瓜』,我平時唔食苦瓜,都覺得幾好味😋鹹蛋黃味好出,唔太食到有苦味。外皮炸得均勻,如果可以再少油d d 就perfect la🙌🏻之後上埋『饒河蚵仔煎』&『魯肉飯』蚵仔煎的蚵仔都幾大隻,蚵仔好有蚵仔味美中不足係有2隻有沙/殼😖而魯肉飯的魯肉唔太淋,個人鍾意入口即溶唔洗咬的魯肉,食到最尾碗底有唔少油野飲方面,洛神西打味道偏淡,個人飲唔到洛神花味。食食下餐廳都full full 地,應該唔少人放工黎食野。想坐得舒舒服服咁回味台灣夜市野食,都係唔錯既選擇!總結:環境唔錯,裝修餐具都幾有特色。野食幾好味但份量就不大。
唔逼,坐得幾舒服!
環境唔錯,裝修比較新,燈光偏暗,幾適合情侶拍拖食野

灌湯牛肉餅

鹹蛋炸苦瓜

饒河蚵仔煎
之後上埋『饒河蚵仔煎』&『魯肉飯』
蚵仔煎的蚵仔都幾大隻,蚵仔好有蚵仔味
美中不足係有2隻有沙/殼😖

野飲方面,洛神西打味道偏淡,個人飲唔到洛神花味。

總結:
環境唔錯,裝修餐具都幾有特色。
野食幾好味
但份量就不大。