2018-05-24 2109 瀏覽
約朋友聚舊, 地點方便都係一個因素, 今次揀左去雅蘭的西式意粉PIZZA店 – PASTAHOLIC意粉狂熱.睇個名主打應該係意粉, 2個人就揀左個$318 SET,有曬湯, 沙律, 前菜, PIZZA, 意粉及甜品, 當然唔少得特色飲品.2人SET都有幾個揀, 我地揀左$318 SET.餐湯有2款, 我地揀左各樣1個試試,有特濃南瓜粟米忌廉湯 及 法式芝士洋蔥湯特濃南瓜粟米忌廉湯 – 好香南瓜味, 口感好滑, 磨得好幼細,味道較為甜的.法式芝士洋蔥湯 – 湯上浮著一片法包, 法包是已放了芝士焗過的,吸收了洋蔥湯, 法包好香好好味!SALAD有香草雞肉凱撒沙律- 沙律菜好新鮮好脆口, 灑上了數粒脆麵包粒, 雞肉保留了JUICY的肉汁,幾refreshing.前菜可選一款, 我們選了秘製炸雞, 肉厚又多汁, 外皮不是KFC的那個,只有少少脆口, 不過KEEP得到雞肉的肉汁,完全唔乾.PASTA亦可選一款, 我們選了芝士煙肉帶子忌廉意粉, 意粉有咬口又不會太淋,忌廉汁有點稀, 掛汁效果一般, 不過味道唔錯, 有帶子數粒,更有蔬菜添!PIZZA亦可選一款, 我們選了瑪格麗特PIZZA, PI

睇個名主打應該係意粉, 2個人就揀左個$318 SET,

2人SET都有幾個揀, 我地揀左$318 SET.

餐湯有2款, 我地揀左各樣1個試試,
有特濃南瓜粟米忌廉湯 及 法式芝士洋蔥湯

味道較為甜的.
特濃南瓜粟米忌廉湯

吸收了洋蔥湯, 法包好香好好味!
法式芝士洋蔥湯

SALAD有香草雞肉凱撒沙律
幾refreshing.
香草雞肉凱撒沙律

只有少少脆口, 不過KEEP得到雞肉的肉汁,
完全唔乾.

更有蔬菜添!
芝士煙肉帶子忌廉意粉

PIZZA亦可選一款, 我們選了瑪格麗特PIZZA, PIZZA面上放了新鮮水牛芝士, 我最欣賞PIZZA皮,
十分薄的, 有點似手抓餅的, 不會太厚太HEAVY食唔曬,
蕃茄醬底有點咸香, 配上了水牛芝士好夾, 想一食再食!
瑪格麗特PIZZA

最後還有甜品 – 一口朱古力蛋糕, 蛋糕上有CREAM及士多啤梨,
個樣幾睇得架!
一口朱古力蛋糕

最意外係佢地既特飲可以揀有酒精同無酒精的, 無酒精的價錢亦較為平宜,
俾客人多一個選擇!
Fresh Kiwi Mojito及鮮水果茶

我們ORDER了Fresh Kiwi Mojito及鮮水果茶, 用來解解油膩感,
2杯都好fresh又有水果,感覺好健康呀!
2018-05-18
特濃南瓜粟米忌廉湯