2024-01-15 276 瀏覽
今日朋友約我去食功夫點心,話說呢間鋪頭我之前經過無數次,但係就未有幸試過。初次踏入,真係一股家庭式餐廳嘅感覺,環境潔淨又舒服。我們雙雙揀咗經典嘅咸魚雞粒煲仔飯啦,等糙米飯緩緩吸收咸香雞粒嘅滋味,簡直係完美!再嚟一碟芝麻蒸排骨,外層略帶酥脆嘅口感,配上牙齒凍喳喳嘅鮮嫩豬肉,一口咬落去真係話不得咁正!要形容佢嘅話...嗰種鮮美同 Q 彈,啱啱好融合埋一齊!食得我連哂指👍!另一樣必試嘅係佢哋嘅韭黃鮮竹牛肉卷,啖啖肉嘅滋味,加上韭黃嘅提味,真喺香口有勁,滾熱蒸汽之下,所有食材嘅精華都凝聚喺嗰一卷之間,真係食到停唔到口🤤。總結,果然名不虛傳!勁正嘅美食,加上平易近人嘅價錢同親切嘅服務態度,真係令我哋兩個食得開開心心,攞餐巾紙抹咀嗰一刻,已經心諗下次再嚟一定要試吓其他款!最後飽到哇塞,走出嚟嘅時候,心情就似今日嘅天色咁,開朗得嚟又暖笠笠😌。