2019-09-10 2079 瀏覽
女朋友接放工,非常幸福,重搵埋餐廳食飯,非常細心😘佢帶左我去旺角女人街入面,一間餐廳,叫做女人街食飯公司。一入到去餐廳,好似坐咗時光機一樣,回到七八十年代的香港。如果大家有去過當時嘅大排檔,呢一間女人街食飯公司會將當時嘅情景完全呈現係你面前。見到咁嘅環境,果種而是回憶,懷舊的情懷完全出晒嚟。講番啲食物先,我地叫左農村粉絲中蝦煲 同埋馬拉盞通菜牛肉煲。佢哋都係即叫即整,而且鑊氣十足。兩個菜上菜嘅時候都係有個蓋擒住,一打開個蓋啲香味沖曬出嚟,煲裏面嘅汁都係熱辣辣,非常非常吸引。個馬拉盞牛肉煲,啲通菜一啲都唔老,非常爽口,牛肉亦都唔會太硬,非常美味,單係一個餸都已經夠我食兩碗飯😂😂個大蝦煲同樣都係咁出色,佢哋每一隻蝦啲蝦殼都處理過,令到我哋好容易剝到啲肉出黎食。而且每一隻蝦都非常之大隻,真係啖啖肉。入邊仲有啲粉絲,粉絲吸收左海蝦嘅鮮味非常非常好食。真係好耐冇食過咁好味嘅小菜,如果大家都想食到咁好味嘅小菜,又想懷緬下舊香港嘅情懷,真係可以去呢間女人街食飯中心試吓。推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
女朋友接放工,非常幸福,重搵埋餐廳食飯,非常細心😘
佢帶左我去旺角女人街入面,一間餐廳,叫做女人街食飯公司。

見到咁嘅環境,果種而是回憶,懷舊的情懷完全出晒嚟。

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2019-09-02