2009-07-08 8 瀏覽
是日午餐, order 如下:蝦餃 - 皮唔算薄, 但裡面充滿住細細隻既蝦, 塞滿成隻餃!燒賣 - 唔係肥豬膏~ 好實在地充滿住豬肉!魚翅餃 - 淨係食到豬肉餡.節瓜甫 - 好喜歡呢 d 懷舊點心, 雖然冇咩特別, 就係鍾意那"舊"既味道.菜肉包 - 簡單既菜肉包, 冇特別, 就係鍾意佢簡單.鴨腳扎 - 比平時食既冇咁油膩. 裡面既肉又係塞到實實一大舊.overall,食物粗糙但大件.食唔到糯米包, 失望!我地俾左 $ 後伙計先發現計錯數, 亦好老實咁找番岩 amount 俾我地, good.員工十年如一日黑你面, 掟杯掟碟好平常, 鬼叫你唔係熟客!呢度既點心都係塞得滿滿一大舊肉, 好粗糙, 好 80 年代既味道. 就係賣點吧? 當然, 你想食精緻粵式點心既, 都唔會入來龍門; 正如你想食傳統西餐既, 都唔會去莎度娜 - 但唔代表呢 d "港式舊餐"唔好食呀! 入到來, 就要用細個時興奮既心情, 去懷念當時覺得"食大餐"既滋味.偶然來一下, 的確不錯!
是日午餐, order 如下:

蝦餃 - 皮唔算薄,
但裡面充滿住細細隻既蝦, 塞滿成隻餃!
燒賣 -
唔係肥豬膏~ 好實在地充滿住豬肉!
魚翅餃 -
淨係食到豬肉餡.
節瓜甫 -
菜肉包 -
簡單既菜肉包, 冇特別, 就係鍾意佢簡單.
鴨腳扎 -
比平時食既冇咁油膩. 裡面既肉又係塞到實實一大舊.

overall,
食物粗糙但大件.
食唔到糯米包, 失望!
員工十年如一日黑你面, 掟杯掟碟好平常, 鬼叫你唔係熟客!
偶然來一下, 的確不錯!
menu
菜肉包
鴨腳扎
燒賣,魚翅餃,節瓜甫
menu
菜肉包