2012-06-23 161 瀏覽
觀塘太興經常係我打躉既地方,是日又到太興食晚飯,在我食過不少既太興,但係間間太興既出品都唔夠呢間太興黎,可能係我食開所以對其他有偏見,不過各位網友去食一次就覺得應該會有與別不同既感覺!!!特別推介:黃金蒜香琵琶王子鴨呢隻入口嫩滑同帶有蒜香味,不需要額外點醬食,每日供應數量有限,所以有意想食既朋友請早到太興用餐。蝦醬或咸魚醬通菜煲呢味小菜係我去太興必食既小菜,上菜時會以大砂煲盛載通菜,到達客人面前先揭開煲蓋,新鮮之餘仲傳來陣陣香味,好有大排檔風味同獲氣,所以各位值得一試!!胡椒魚肚雞煲呢個煲既特色係會以鍋既形式上菜,一路都好似火鍋咁滾住黎食,仲有爐蓋比客人自行決定幾時熄火,好有懷舊烚下烚下既感覺。此外,客人認為唔夠辣可以問員工取一些胡椒粒調味!!太興招牌出埸:冰鎮奶茶顧名思義奶荼同冰係分開,有特色外仲可以KEEP到奶茶既味,唔怕比冰攪到淡咗飲水咁,茶味濃同帶有奶香!!!
冰顉奶茶
黃金蒜香琵琶王子鴨
不過各位網友去食一次就覺得應該會有與別不同既感覺!!!

特別推介:黃金蒜香琵琶王子鴨
所以有意想食既朋友請早到太興用餐。

蝦醬或咸魚醬通菜煲

胡椒魚肚雞煲

太興招牌出埸:冰鎮奶茶
茶味濃同帶有奶香!!!

2012-06-21
黃金蒜香琵琶王子鴨