2021-11-04 246 瀏覽
正餐食完炸雞 我個腦一直都諗緊要食冰凍甜品作結 路過嚐鮮 之前食過佢地荃灣分店 覺得OK 所以今日就再幫襯喇 點知中大伏入去前要排一條長長既人龍 排到出街外 店鋪因左邊位置預留賣外賣既地方 讓食客往隔離店門口排 人地既店員都即刻企出黎 眼神十分不友善 店家應該要善用返自己店鋪既位置 可考慮派飛以減少聚集既人流入到去被安排最近門口既位置 與排隊人龍好貼近 感覺好唔自在 叫左一碗雙芋豆花 顧名思義 有芋圓及芋泥 可惜兩者都無芋頭香 而且十分冰凍 導致要花啲牙力先咬得開 珍珠亦都有呢個情況 而豆花則無滑嫩既口感 起晒粒粒 完全無豆香味 最正常已經係紅豆加上佢地既擺盤感覺隨心 睇落好雜亂 不論味道 賣相 服務 坐位舒適度都差荃灣店一大截 唔會想再光顧