2012-08-09 320 瀏覽
一年前買過一盒返屋企比daddy mommy做情人節禮物 (不過我都唔記得買左咩味lu), 而一年後o既今天又可以試到呢間d mochi咁岩有位姊妹之前係yahoo團購左d coupon, 仲話想今日同我地一齊分享, 所以份外興奮!!!我地一共換左六粒 (五種味道)等左大約十分鐘到先拎出黎食, 如果唔係會硬到石頭咁, 嘻嘻用枝吉完拎上手, 我地三個第一個反應係: 嘩~~~好重呀~~重到連枝都彎埋果然係好有份量。而我就試左兩種口味:(一)櫻花($12) -不錯, 有清淡花香, 不膩, 加上軟軟o既糯米冰皮, 好似食緊冰皮月餅咁 (二)抹茶($11) -淡淡o既日式抹茶香, 一點苦味都無, 相信呢隻味道應該最大路。聽好姊妹講另外o個三隻口味都唔錯, 食完兩粒大舊之後,好飽好濟, 連晚飯都唔想食
而一年後o既今天又可以試到呢間d mochi

我地一共換左六粒 (五種味道)
六粒Mochi (五種味道)
等左大約十分鐘到先拎出黎食, 如果唔係會硬到石頭咁, 嘻嘻

果然係好有份量。
而我就試左兩種口味:

聽好姊妹講另外o個三隻口味都唔錯,
食完兩粒大舊之後,
好飽好濟, 連晚飯都唔想食

題外話/補充資料: 值得一讚o既係店員會係牛油紙上面貼返張label係咩味, 起碼唔會搞錯。 不過需要改善一下d工作態度, 連一聲「多謝」都無, 要留住客人o既心, 首要條件係態度同禮貌!!!
2012-08-08
外賣自取
六粒Mochi (五種味道)