2018-07-02 28 瀏覽
朋友話想食台灣野 於是佢帶我黎左呢間餐廳坦白講 一開頭見到呢間餐廳既門口 我以為去錯左地方 因為佢整體裝修得比較似日式餐廳 呢間餐廳主要係以木為主 呢個earth tone既環境好舒服 我地到既時候係五點幾左右所以冇乜人 我坐既窗口位望住出面落緊雨 而自己就好悠閒咁飲住杯冬瓜茶 感覺好relax其實呢間係主要食牛肉牛筋麵為主 〰️蕃茄牛肉麵〰️$86見到佢寫住蕃茄再加上係限定 咁我梗係揀呢個啦 個蕃茄湯底唔係好濃郁 不過冇因爲咁而影響個味 蕃茄味唔算好酸 啱啱好牛肉熟得好淋好軟 而且佢一舊舊咁 勁易咬開〰️酢醬麵〰️$45一開頭我同朋友都以為係侍應搞錯咗 點解比左碗淨麵我地呢 後來撈一撈先知原來d酢醬係喺碗底 撈完個麵即係吸引左好多 雖然d酢醬肉粒唔多 不過其實都好入味 〰️檸檬冬瓜茶〰️$11〰️冬瓜茶〰️$9因為我係5:30落單 所以張單過左$40就可以半價叫野杯 呢兩杯都係冬瓜茶 只係有冇檸檬既分別 我鐘意加左檸檬多d 冇咁甜 不過兩杯都係消暑解渴之選
朋友話想食台灣野 於是佢帶我黎左呢間餐廳

其實呢間係主要食牛肉牛筋麵為主