2017-05-19
咖啡弄開咗咁耐,見到佢啲相咁誘人,心癢癢想試好耐。呢日大胃聯盟就大概2點鬆啲去到尖沙咀嘅咖啡弄。上到去唔駛等,即刻有位。大胃聯盟叫咗冰美式摩卡咖啡、冰維也納咖啡、BBQ豬排三文治、現烤燻鷄披薩、香蕉朱古力冰淇淋鬆餅。******************兩杯咖啡都偏濃,mocha不論朱古力味或咖啡味都好濃;維也納咖啡,似係齋啡加whip,個咖啡底偏酸。BBQ豬排三文明不過不失,唔算特別,麵包尚算脆身,冇俾任何醬汁影響;現烤燻鷄pizza,鷄肉味道似乎同芝士蘑菇唔太夾,不過都ok。******************去到香蕉朱古力冰淇淋鬆餅,唔好期望係香港人食開嘅窩夫,但總括味道口感都係唔錯嘅,個粉漿蛋味係香,外層係脆。******************總括,食物叫OK,冇乜大驚喜,但服務/員工態度就十分驚嚇。waiters/waitresses個個都黑口黑面,坐都未坐就黑住面講用餐時間1.5個鐘,埋單時,找錢個waiter仲驚嚇,“嘭”一聲將夾住receipt同找錢嗰pack丢落張枱,就調轉頭走咗。我只可以講,唔係冇禮貌咁簡單,係唔尊重!唔駛問,我全程係一句“多謝”都冇聽過。*****
******************
今次慕名試食後,如果你問我會唔會再去,我恐怕暫時唔會,亦唔會推介身邊朋友去受呢種氣。
消費:$290(連加一)
優惠:/
小提示:【1】咖啡弄要求每位客人都order一杯飲品,不論你order咗幾多食物,都要每人有一杯飲品。【2】只收現金,記得㩒定錢先去食。【3】用餐時間限1.5小時,想同朋友飲嘢傾計,可以考慮其他地方。