2017-05-22 349 瀏覽
嘩今日黑雨! 但可惜在office無得早走,好在放工細雨了拍拍拖食個飯先回家~我地去了這間日本餐廳玩呢個自製章魚小丸子,$128二人前,有十八粒,平就唔平架啦,但想玩下整章魚燒好耐,所以試試啦~其實都不太複雜,只要將油、粉漿、章魚粒、泡菜、蘿蔔絲、洋蔥粒分次放上個小丸子爐上面,再等一等之後翻下加下粉漿又再翻下,最後上碟加燒汁、沙拉醬、紫菜、木魚就ok架啦~係咪好簡單呢? 但可惜我地整得一般般🙈,有d大大粒有d細細粒😂,不過熱辣辣脆脆的味道都不錯既~想試下自己整章魚燒而屋企又無小丸子爐的話,都可以來玩下既~但如果只係鍾意食既話呢,咁出去小食店食就會抵好多,亦應該會好食過自己整
章魚小丸子二人前
紀念日