2018-06-25 3127 瀏覽
我生日想食乜?每年都會諗到頭都爆,自助餐日韓燒海鮮無乜興趣喎,生牛肉係我近期大愛,千挑萬選搵到呢間比利時菜,見牛扒、青口相都好吸引,環境又好似幾ok,所以去見識下比利時菜食乜嘢。去到現場真係有d嚇親,我完全唔知係一間bar,超級嘈,只怪自己無爬文!既然已經到咗,就俾個機會一試啦⋯⋯不過想一提,想浪漫、想一班人傾計,呢個地方完全唔適合。兩個人叫咗兩個主菜、一個小食、一個甜品同兩杯飲品,飽到上心口,但真心覺得好食!Coco Colada Mocktail $55Frites Sunrise $55因為我同阿sir都唔太好酒精飲品,所以叫咗杯菠蘿加椰奶油無酒精雞尾酒同OJ加石榴嘅無酒精雞尾酒,前者比較香濃特別,後者OJ味比較重Frites House Mussels 1/2kg $245呢個口味比較多人叫,奶油味比較重,但又唔會令人覺得膩,青口味濃,大小參差但飽滿,毎粒青口都帶有奶油香,兩至三人叫呢個份量剛好;另外粗薯條都好正,外脆內軟有咬口,點附上嘅酸忌廉醬一流呀Beef Tartare $185牛肉他他係我最想試嘅,但我覺得調味過濃,蓋過咗牛本身羶味,配法包食還okSteak & Fri

去到現場真係有d嚇親

Coco Colada Mocktail $55

Frites Sunrise $55

Beef Tartare $185

Steak & Frites $395

呢個扒叫咗medium,熟度上到枱啱啱好,肉嫩多汁,炭燒味又濃,我嫌塊扒太細唔夠喉,係我近期食過最有質素嘅牛扒

Chico Fondant $90
因為我生日,所以阿sir準備咗個心太軟比我,朱古力味香濃,超流心,而雲尼拿雪糕則一般,但混埋蛋糕食係絕配

二人共消費:$1128
2018-06-14