2019-03-04
朋友約我食飯, 問我想食咩, 其實嗰日無咩胃口, 朋友就提議食D 香口野, 就介紹左這家餐廳俾我, 話香口野比較有胃口D , 我睇過後都好有興趣就走去試試。我坐最入嗰張檯,經過一張又一張檯見到人地嘅串轉下轉下真係想快點試。我先點了一個曲花茶, 本來都無咩期待, 咪又係曲花茶一杯, 一試之下原來無糖仲好香曲花味,又解渴。出到去見到一櫃嘅串燒,有肉, 有菜,有些仲串了不同顏色嘅辣椒, 令我眼花繚亂心大心細唔知選咩好。最後選了羊肉串, 豬肉串,台灣腸, 廚師腸, 雞肉串, 玉米串, 同菠蘿等等。先說說羊肉串, 味道真係唔錯, 添食了幾次。豬肉串有些小乾水, 但係都算可以。台灣腸略嫌甜了小小, 整體還可以。廚師腸唔係我食開嘅牌子, 當然早上話重新在香港供應, 應該無咁快有吧。希望下次去係我鍾意嘅牌子。雞肉串又係我最愛, 又香口又Juicy .玉米清甜多汁,但無提供牛油, 美中不足菠蘿燒前都甜, 燒完後點解唔甜嘅?整體來說都唔錯, 可以再Encore。
先說說羊肉串, 味道真係唔錯, 添食了幾次。
豬肉串有些小乾水, 但係都算可以。
台灣腸略嫌甜了小小, 整體還可以。
雞肉串又係我最愛, 又香口又Juicy .
玉米清甜多汁,但無提供牛油, 美中不足
菠蘿燒前都甜, 燒完後點解唔甜嘅?
整體來說都唔錯, 可以再Encore。