2021-02-17 1521 瀏覽
深水埗汝州街開左間主打自家製酸種麵包咖啡店,呢間咖啡店亦都好注重健康飲食,會以天然食品作fermented food,真係非常吸引我呢d又鍾意食,但又想食得健康d既為食妹店舖唔大,入面只得幾張枱,不過望街既窗口位就令人有種好chill既感覺Avocado & Tomato Salsa自家製酸種麵包真係好好食,牛油果軟綿綿的,而個Salsa醬入面有紫洋蔥碎,蕃茄碎,香菜,紅辣椒等等,酸酸辣辣整體非常夾,好好食Caramelized Soft Bread Pudding外面既焦糖燒燶後變得焦脆,入面個麵包布甸d蛋漿滲晒入晒落個麵包到,好soft好濕潤,配埋清新既檸檬雪葩,同增加添口感既金寶脆脆,成個甜品好有層次Latte雖然個拉花唔算好靚,但奶泡係打得好好,成杯好順滑同飲到nutty既味道Cappuccino明顯睇得出奶泡比latte係較厚身,咖啡味唔算好strong咖啡非常不錯,食物簡直係無懈可擊,所以我都忍唔住買左個穀物酸種包返屋企慢慢再食過

Latte

Cappuccino