2020-12-02 334 瀏覽
疫情期間不能飛,特別掛住日本,所以相約去食日式燒肉,呢間店真係勁似去咗日本居酒屋咁餐廳環豐都有日式感覺,仲有部自助清酒機,買完煲後就可掃code買酒,按個掣就自動出酒了,酒類都好多款喔清酒煮蜆好鮮甜喔,又大隻厚肉仲有好嫩腍入味嘅牛舌粒小食之後就上爐燒了,第一款係甲羅燒。微微鹹香帶蟹的鮮甜,配埋梳打餅味道恰到好處日本旋風豚肉腸經燒過真係特別好食,本身肉質好彈牙又夠啖啖肉,燒過後多一份燒香味,特別好食薄燒牛小排肉味香濃非常嫩腍,經爐火快燒兩面已經好夠另外有一款係雞肉盛合有,當中有雞肝、雞頸肉、雞軟骨等等,好鍾意個燒雞肝,好濃肝味又粉嫩,燒完勁香仲有雞頸肉都係好好食,肉質油香不斷又嫩燒蔬菜簡單調味都好清香另一款燒鰻魚簡直我最愛,在爐上燒到陣陣煙霧,香氣不斷,燒到捲起兩邊金黃魚皮脆身就搽上燒汁,食落香口彈牙非常好食這盤打卡一流嘅招牌牛肉盛合,有齊牛各好味部位,牛舌燒到剛好,非常爽口惹味 ,仲有牛小排嘅濃郁,牛脊油香肥美,炭燒雞肉喺日本食過真係好好食,估唔到呢到一樣燒得出色,微微焦黑但唔係苦,只係香料及醬汁嚟,勁嫩清滑又多汁最後甜品點少得,柚子沙冰清新又透火涼,食完串燒減輕油膩罪惡感另外燒叫菠蘿

清酒煮蜆好鮮甜喔,又大隻厚肉

仲有好嫩腍入味嘅牛舌粒小食

薄燒牛小排肉味香濃非常嫩腍,經爐火快燒兩面已經好夠

仲有雞頸肉都係好好食,肉質油香不斷又嫩

燒蔬菜簡單調味都好清香

另外燒叫菠蘿必食啊,燒到表面有玻璃糖喺面,入面超級多汁
2020-11-23