2004-11-11
多年前每逢赴考必到九央挑燈夜讀,已知上址,奈何一直未能光顧。是晚相約烏蠅作「交收」,順道買番隻熱狗打道回府與太上老君共賞。一張A4 size餐單寫得密密,單單腸都有成廿款之多,toppings有六七款;另有小食:薯蓉、薯條、沙律、三明治、多士;還有各式飲品;實在舖頭細細,五臟俱全。細問店員介紹詳細,就自己口味選了香蔥豬柳腸,加甜酸瓜,(有$25超值套餐,任何熱狗+薯條/餅/toppings+飲品),只想試熱狗,所以放棄了套餐。由於回府需時,熱辣辣o既熱狗被倒汗水弄得一塔糊塗,有礙觀瞻,請見諒。麵包應該係老嘉o既,嫌烘得唔夠耐(下次請早揚聲),若即食的話,係有少少脆身;豬柳腸如店員所說係幾惹味(客人捧場之選),脆皮就無喇,可能太耐先吃啦!芥辣、茄汁加酸瓜永遠都係我至愛熱狗o既原因。其貌不揚,快餐店格局,只有bar檯,位子不多,勝在多選擇,味道好,店員服務佳,冀望再有機會試哂所有款式。p.s.1.唔愛吃包者可選on stick食淨腸,價錢平o的主力攻擊。2.亦都不其然見到果塊木刻,心裡有「莫名」。
p.s.
2.亦都不其然見到果塊木刻,心裡有「莫名」。