2022-06-20 352 瀏覽
話說之前幾時去中環路過都想試🙈但次次都因為冇book位食唔到🥹今次同朋友仔三個人早一星期就book定檯🥹終於可以一試🦖🦖🦖嚟到我地梗係第一時間叫佢地最出名既腐皮壽司啦🤤首先我地叫左炙燒蟹膏厚燒玉子🍳, 明太子芝士蛋黃三文魚🐟, 蟹膏甜蝦🦀, 蔥吞拿魚拖羅蓉🐟, 炙燒檸汁帶子🐚同埋柚子左口魚🐠當中玉子燒好香甜, 蟹膏味好濃郁🦖而左口魚有炙燒過將啲魚油迫晒出嚟🥹柚子味又可以中和一下解解膩🥹簡直相得益章🥰不過~我同朋友仔都覺得炙燒檸汁帶子係最好食既🦖帶子鮮甜, 上面一層薄薄既芝士炙燒同埋一薄片既檸檬仔 夾埋入口口感豐富大滿足 味道都好有層次感🥹好食到我同朋友仔都忍唔住encore左一回🥰真心大推大推🥰另外我地都叫左佢既特色卷物~西雅圖鬼妹🤤食之前相當好奇西雅圖既鬼妹有咩特別之處😂 依個鬼妹仔係三文魚加上牛油果 🥑再有啲蟹柳 🦀重點係配上佢秘制kimchi sauce🥹這妞是好食的🥹🥹主食方面我地叫左兩樣野~ 首先~特濃芝士雞肉烏冬🍜佢個芝士醬真心極濃 每條烏冬都俾芝士醬滿滿的包裹住🥹不過如果個烏冬再彈牙少少應該更加完美了😘另外~蟹蟹蟹.蟹膏蟹籽燴飯🍚不得不說, 為食龍啲有蟹膏既料理都真心出
腐皮壽司s

西雅圖鬼妹

特濃芝士雞肉烏冬

主食方面我地叫左兩樣野~
蟹蟹蟹.蟹膏蟹籽燴飯

另外~蟹蟹蟹.蟹膏蟹籽燴飯🍚不得不說, 為食龍啲有蟹膏既料理都真心出色😝繼續都係有香濃蟹膏, 再加埋粒粒爆汁蟹籽🤪口感豐富🥳
奶蓋白玉烏龍
黑糖玄米茶拿鐵

野飲方面同朋友仔分別叫左奶蓋白玉烏龍🧋同黑糖玄米茶拿鐵🍵佢個奶蓋份量適中 唔會飲兩啖就冇晒😙而且加埋上面啲餅碎更加香😚而烏龍茶底係無糖既 即刻減低啲負擔感😇
而杯黑糖同玄米茶都出奇地夾🤪加埋上面啲玄米粒 唔知點解有種早餐食cereal既感覺🤫

總括而言! 為食龍都係值得再訪的🤫
腐皮壽司s