2022-01-16
荃灣站📍海灣冰室-去完Donki就係海之戀商場睇下有咩野食,見到好多單車友同街坊都食呢間冰室,又去試下。大碟飯系列($67)未食晏就叫大碟飯食下,瑞士雞翼火腿午餐肉意粉配黑椒汁,啖啖肉嘅茶記之選😋好鬼多汁好惹味。牛魔王焗飯($68)焗飯超多黑椒汁,面頭仲有芝士,超邪惡😍鮮牛肉都好多塊,女朋友食唔晒又到我出場👅以上兩個套餐配熱飲一杯。炸雞髀沙律($48)炸髀大大隻,咬落有肉汁,唔多炸粉。雞髀炸之前仲𠝹左一下,唔中意拎著黎食都好易拆到肉出黎👍🏻沙律好有童年回憶嘅味道😛環境方面,望到海景嘅冰室真係好少有,建議大家黃昏黎,望著海景食下午茶都唔錯。中午黎就會係猛烈日光嘅沐浴下用餐😹 冰室價錢,海景享受,餐廳裝修都幾靚,坐得舒服。另外大家記得係荃灣西C出口出,因為餐廳係唔可以係商場入去😛
大碟飯系列($67)
牛魔王焗飯($68)
以上兩個套餐配熱飲一杯。
炸雞髀沙律($48)
大碟飯系列
牛魔王焗飯