2020-11-05 123 瀏覽
疫情稍為好轉些,又開始轉秋季,今晚當然要約埋幾個朋友一起食火啦。今次去咗油麻地分店的吞pot火鍋。店員好有禮貌帶我們入坐。剛好坐近窗邊,可以見到夜景,十分寫意。店員隨後送上醬料供客人自行調教。看完餐牌,發現這個胡椒豬肚雞煲好特別,一於試試。胡椒味好濃,豬肚爽口又新鲜,好特別。雞份量也很多,雞肉好滑,又嫰口的感覺。食完雞煲再食火鍋,點咗響玲,又脆脆地,味道好好味。也叫咗個手打香煎鹅肝蝦丸,好特別,好少地方能食到。鹅肝也好好食。配多個烏冬,十分滿足。額外叫多個炸豬大腸,即炸出來,熱熱地,好味道。個人認為是必食的食物。飲品也有十多種選擇,有特別的青瓜及西柚特飲。個人認為食店整體都很滿意。尤其食材夠新鲜和雞煲款色又多,下次會再去食食。

店員隨後送上醬料供客人自行調教。