2021-06-10 4023 瀏覽
因為媽媽好快要入院,將會好一段時間見唔到佢,所以希望帶佢食一餐好既。媽媽想去K11 Musea,但好似好多餐廳都不是坐得太舒服,所以雖然貴少少,但都揀左這一間望落幾舒適既鐵板燒。之前望過Menu, 以set為主,我同媽媽叫左一個幾豐富的餐,不過個名我不是太記得了。前菜是個好肥美既螺,幾鮮甜。之後有凍食松葉蟹腳,都頗為多肉鮮甜。鐵板主菜有鮑魚, 見帥傅用左一D日本菇同牛油去炒,好香牛油味,口感亦好好,鮑魚味無被醬汁搶左,一樣好突出。之後仲有鐵板和牛,油花唔多,但幾合我口味,因為我較鐘意肉味重既和牛。師傅用左一D蕃茄同蔬菜做左個醬汁,仲叮囑我地一定要同牛肉一齊食,果然入口完全化解牛肉既重口味!最後個炒飯原來先係最最最好食! 本身怕食飯既我都一樣食晒。飯炒到一D油都無,雖然只是有蒜蓉,無其他貴野加入去,但簡單好吃,入口好香。師傅係個日本人,肥肥地好可愛,不是太多話說,但感覺都好親切。佢一晚除左我兩母女之外,仲整緊俾好多枱客人。但我地既食物黎得好合時,  一道接一道,完全無遲。餐廳的確係坐好舒服,我地坐係鐵板枱,雖然有其他客人,但座位夠寬闊,一D迫既感覺都無。餐廳經理招呼不錯,有個戴眼鏡的經理
前菜是個好肥美既螺,幾鮮甜。
之後有凍食松葉蟹腳,都頗為多肉鮮甜。
餐廳經理招呼不錯,有個戴眼鏡的經理會介紹食物, 亦好好禮貌。唯一係可能有D忙,收碟唔夠快。
餐廳唔大,不過細細地反而更加有親切感^^
出門口見到有張宣傅,原來個肥師傅係米芝蓮餐廳做過,唔怪得啦。
我同媽媽好好彩食到美味既日本餐,希望媽媽早日好返,會帶佢再黎。
2021-06-06
$2000 (晚餐)
  • 鐵板和牛
  • 炒飯