越嚟越掛住日本🇯🇵,尤其係入口即溶嘅和牛😩係香港真係好難搵到高質素和牛😭同朋友傾開,佢就介紹左我去尖沙咀一間叫「Wagyu Ya」😲雖然係疫情期間,但都要訂位🤭真係咁多人食⁉️我開頭都唔信,但去到當日🥴真係爆晒場😵勁👍🏻🔹肉食者$688 :呢個拼盤總共有4個不同部位🥴而每款有3片分別有牛舌、牛肩、肉眼同埋西冷🤩牛舌爽口彈牙🤤仲要係厚切😍牛肩位肉質夠軟嫩❗️西冷同肉眼位置肉味最濃郁🤤油脂最多❗️仲一邊燒一邊漏油🥰入口即溶嘅感覺好滿足☺️我習慣食呢兩個部位唔點醬汁‼️只係落少少鹽就夠😎唔係就食唔到油脂既香味😌另外本身佢都會配兩款醬汁比你牛肉汁同埋和風汁兩款醬汁都幾味😍用嚟點牛舌真係一流😎呢到提供既和牛全部都係鹿兒島直送✈️難怪高質有保證👍🏻🔹黑松露牛油果沙律$98 :估唔到黑松露同牛油果🥑又幾夾真係一d都唔孤寒❗️d黑松露勁多🤩絕對夠你撈晒成碟沙律🥗果陣黑松露味香到真係隔離枱都會聞到🤣🔹鵝肝多士(off menu )價錢忘記了😅:呢個係餐牌冇㗎‼️店員極力推薦👍🏻不過我本身都鍾意食鵝肝😍又比佢引誘到🤣但呢個堅係好食❗️件鵝肝size同多士一樣咁大

🔹肉食者$688 :
呢個拼盤總共有4個不同部位🥴而每款有3片
分別有牛舌、牛肩、肉眼同埋西冷🤩
肉食者

牛舌爽口彈牙🤤仲要係厚切😍