2019-09-21 92 瀏覽
夜晚收工嚟咗銅鑼灣呢邊食飯見呢排好耐冇食燒肉所以就揀呢間啦除咗一般韓燒有嘅小食(即係泡菜、芽菜之類)之外,佢仲有一盤都係可以無限任添嘅沙律,呢個沙律幾清新幾特別,因為用咗芝麻醬,完全係中和到食肉嘅油膩好啦,食完沙律開晒胃之後就可以瘋狂嗌肉喇!近排做緊呢個優惠,叫餐嗰陣出現咗啲唔會,因為我哋以為佢講呢一個優惠價嘅條件話要3份肉以上先可以有優惠,原來呢三份係要同一隻肉,而唔係散嗌三份唔同嘅肉就得。咁所以我哋都果斷叫咗三份牛肋排。牛肋排脂肪分布平均,而且味道都好好,值得一睇嘅係佢冇多餘嘅醬汁醃料掩飾,只係好簡單咁灑左少少蔥花,突顯肉味係咁肉肉肉食到厭,所以嗌多咗個飯送下!好得意個碗蓋有個福字!另外仲嗌多咗個炒粉絲,好香麻油味,蛋絲都好軟滑,牛肉略微老左少少,味道帶甜,令人食完一啖接一啖!
夜晚收工嚟咗銅鑼灣呢邊食飯見呢排好耐冇食燒肉所以就揀呢間啦