聽太座講話呢間燒獵,都幾有名,話佢D燒獵好食云云。今日去了叫外賣作晚餐。一盒包有燒肉、叉燒、雞翼。先講燒肉,咸味夠,皮也脆,但係唔覺得特出,可能我本身唔多特別鐘意食燒肉啩~~所以冇乜研究。我個人覺得唔係特別好食。叉燒,呢家真係敗筆,唔知係咪我生口面第一次幫襯佢,佢就比D流料過我食,我都叫佢比少少肥,但係唔好大大舊肥肉果D。點知佢比果D肉,瘦到阿媽都唔認得,D肉質又乾,又粗,好似食庶渣咁~~口感已經唔掂~~到味道,一樣唔掂,一舊煲湯肉咁,都唔知有乜好食~~好食過佢的叉燒,隨時找到,大把好食過佢,求其入間酒樓叫個叉燒飯都正過佢,佢迫馬都唔係果皮,直頭係叉燒的門外漢。到雞翼,咬開冇肉汁,雞翼都幾硬身,掩味都未入到翼內,味道只停留在表面。又係唔掂。就當我唔識食燒肉,當我冇乜研究點叫好食的燒肉,但係佢的叉燒同雞翼坤唔到我,真係唔掂~~就算佢燒肉我比足佢一百分,好食到曉飛。但係叉燒同雞翼真係唔掂,各比三十分佢就差唔多。所以總合得分都係唔掂~~