2017-03-23 2089 瀏覽
身邊多個友人不斷向我推薦這間火煱店,一直未有機會嘗試,今日難得家人聚會於是決定一試晚上8:3O到達,電梯門打開……嘩一聲幾乎連出電梯也成問題,多人到呢家人異口同聲使唔使多人成咁呀唔使錢咩慶幸友人早已通報記得先打電話訂位,我當然有做啦但也需等候幾分鐘之後就順利安排了坐位,大家都肚餓喇,先選好椰子雞湯低,待一會便送到,目測呢個湯低非常濃郁,滾咗後試一試味,好香椰子味之後配料很快送到,肥牛眼前一亮,其他地方任食火煱的肥牛通非常比較會肥一点,但呢度個人感覺肥瘦適中而且非常新鮮好好味,其他配料如鮮蝦、魚腩、鵝腸、花膠、九肚魚、鱔片、羊片……等等還有數十款每款都非常新鮮,就連水餓也非常好味,爽口味道很好加埋有多款特色飲品任飲,未夠2小時家人進食既速度已明顯龜速了,最後食埋雪糕就正式投降了,大家都非常滿意呢間火煱店埋單前有個年輕男侍應温馨提示我,長者出待長者咭免加一,我父母一人慳15.8元,慳唔係太多但非常滿意他的熱誠
晚上8:3O到達,電梯門打開……嘩一聲
幾乎連出電梯也成問題,多人到呢
家人異口同聲使唔使多人成咁呀唔使錢咩
慶幸友人早已通報記得先打電話訂位,我當然有做啦
2017-03-22