2022-09-10 391 瀏覽
星期六晚上和屋企人一齊去食呢間位朗豪坊13樓嘅德國餐廳🍴環境幾好幾有情調,座位亦較舒適!我哋就叫咗幾個菜式一齊開心share,呢度啲徳國啤酒網上面評價都幾好,可以試吓!德國頂級鹹豬手伴酸椰菜及薯蓉:鹹豬手外皮燒得好脆口,肉質唔會太乾,有咬口,酸椰菜未必個個都中意,感覺太酸,薯蓉好食!前菜拼盤(豬腩小漢堡、煙三文魚黑麥多士、雞翼、洋蔥圈、手撕豬手卷及烤椰菜花伴手撕雞):每樣小食都有2-3件,可以一班人分享!傳統特色薄餅伴洋蔥、煙肉及青蔥:餅底很薄很脆,上面配料好足,唔會太咸!啤酒:erdinger weissbier,German,值得推介!好易入口,微甜帶有果味。