2017-07-19 3441 瀏覽
星期日約咗一班fd 聚舊,原本想去沙田食飯,但又怕好多人,所以就嚟咗科學園!呢間之前有朋友食過話好正,所以決定試試!嚟到鋪頭,已經覺得環境好舒服,景觀好開揚,真係見到都心情大好!見到餐牌有好多好嘢食,我哋四個人決定叫幾個share !首先叫咗個黑醬油豚骨拉麵,個湯底好濃,拉麵都煮得啱啱好,唔會太淋,夠爽口,食完個麵大家都忍唔住飲番兩啖湯!上面嘅豬軟骨都整得好好食,入口即化嘅感覺!之後係花見月特上魚生丼定食,外型好靚,上面有三文魚子、海膽、帶子咁好多款刺身,全部都好新鮮!可惜我地太貪心,最終都食剩咗啲飯!除咗定食同拉麵見到佢有個special menus 係食all day breakfast,貪得意就叫咗嚟試吓,又幾盞鬼,無諗過香腸都有三款,佢配埋日式薯餅,又幾有新鮮感, 同埋薯餅都係好脆好好食!   呢度叫野食可以追加刺身同其他小食,我哋要咗三文魚、三文魚腩同甜蝦刺身,全部都好新鮮,所以一上枱就比我地清晒!  我哋仲要埋薯餅、魷魚餅同明太子雞翼,結果飽到不得了,但魷魚餅要讚下冇諗過份量咁大,一份可以切到四件,我哋仲叫咗兩份,結果當然食到勁飽!至於明太子雞翼,都好足料,同埋有好多明太子
我哋仲要埋薯餅、魷魚餅同明太子雞翼,結果飽到不得了,但魷魚餅要讚下冇諗過份量咁大,一份可以切到四件,我哋仲叫咗兩份,結果當然食到勁飽!至於明太子雞翼,都好足料,同埋有好多明太子係入面!

食完大家再傾左好耐先走,仲約埋下次要過黎踩單車再食過。
2017-07-16