2019-12-08 407 瀏覽
好高興受老闆邀請去到試聖誕餐,平時佢地都係簡簡單單一個意粉咁,但今次係成set套餐,有湯,前菜,主菜,甜品!而且質素比我想像中好,逐一講下先:頭盆煙三文魚大蝦沙津一上枱😳眼前一亮,好精緻既擺盤,有三文魚有蝦,份量少左啲,但我不嬲麻麻食沙律黑松露野菌蘑菇湯超好味既湯,唔會太濃,但又好香菇味👍🏻👍🏻👍🏻主菜有3款,我哋咁啱三個人,所以叫晒三款A: 香煎虎蝦伴蟹肉意粉$158B: 北海道帶子意大利飯$168C: 香煎盲鰽伴薯蓉 配檸檬牛油汁$178呢度不嬲意粉都正,果然無失望,開邊蝦煎得香,加上蟹肉炒意粉好濃郁,滿足意大利飯朋友覺得偏硬,但我覺得啱啱好,份量多啲就好。帶子好大隻,yummmmmy呢種魚比較少食,但一食發現比想像中好,肉質有實在感,值得一提係薯蓉同啲豆,好香牛油味,配菜都整得咁有心機,好好食甜品朱古力布朗尼 伴雲呢嗱雪糕又係好靚啊❤️不過好甜,我唔係太like🤣最後仲有咖啡或花茶總結來講聖誕節百幾蚊一個餐,有呢個質素可以話係超級抵,值得推薦!不過佢哋只做24號一晚,我諗想試嘅人就快啲book位啦!

頭盆煙三文魚大蝦沙津

黑松露野菌蘑菇湯

超好味既湯,唔會太濃,但又好香菇味👍🏻👍🏻👍🏻

主菜有3款,我哋咁啱三個人,所以叫晒三款
A: 香煎虎蝦伴蟹肉意粉$158
B: 北海道帶子意大利飯$168
C: 香煎盲鰽伴薯蓉 配檸檬牛油汁$178

甜品朱古力布朗尼 伴雲呢嗱雪糕

又係好靚啊❤️不過好甜,我唔係太like🤣

最後仲有咖啡或花茶

不過佢哋只做24號一晚,我諗想試嘅人就快啲book位啦!
2019-12-06