餐廳: 天際咖啡室
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 天際咖啡室
資訊:

2021-12-29 3598 瀏覽
見到天際萬豪自助餐聖誕有9折,又順便去大嶼山玩就嚟試食吓,見到之前啲留言又話冇嘢食呀,性價比唔高呀,但我就覺得比想像中有驚喜。首先聖誕當日有好多幾代同堂嚟食,好多小朋友氣氛好熱鬧,餐廳每枱放咗啲聖誕派對用品,有頭cool、吹吹捲呀等,好多人都戴咗個頭cool周圍走。食食吓又會有聖誕老人出嚟派糖同影相,好有氣氛。食物方面種類雖然唔係特別多,但每款都有水準。一嚟最多人排隊嘅刺身海鮮類,食咗三文魚同蟹鉗,啖啖肉仲有d膏,另外仲有青口、蝦、吞拿魚等選擇。試埋煙三文魚同忌廉焗三文魚,前者唔會死鹹,焗三文魚就不過不失,呢個價位食聖誕自助午餐收貨wor又,試過食九龍君綽真係可以用難食嚟形容。想講周打蜆湯都足料,見到真係有蜆、魷魚咁,不過個湯同放碗個位有距離,想拎湯就要打擾到排緊海鮮隊嘅人龍,有d麻煩。佢配包得兩三款,但自助餐應該冇咩人食包,所以合理🤣有啲菜式覺得比之前食嘅自助餐岩口味,印度脆脆有啲地方會整得好鹹,但呢度唔會,平時飲橙汁蘋果汁會覺得好甜,但呢度都係唔會,同埋有樽裝維他奶又幾啱天氣凍飲wor🤣幾款點心我就揀咗食比較唔易飽嘅豬肉燒賣同魚肉燒賣,貼近平時酒樓質素,都見到會有人拎糯米雞同叉燒包

幾款點心我就揀咗食比較唔易飽嘅豬肉燒賣同魚肉燒賣,貼近平時酒樓質素,都見到會有人拎糯米雞同叉燒包,但真係驚一食就飽咗。又試吓燒味,有燒鴨、雞等,食落係普通嘅。

去到火雞、鴨胸係一啲都唔hai口,火喉控制得幾好,配搭啲粒粒紅蘿蔔好味,四季豆、奶油椰菜款式感覺上係普通但好食。同埋本身幾鐘意食冷盤,好似雲耳、青瓜同蓮藕,所以滿意。

最後甜品環節,我覺得真係要試吓豆腐花,好有豆味。pancake可以揀落cream定紅豆,我揀咗紅豆,好大粒吓。蛋糕仔果度area係細,但會換唔同款式嘅甜品上去,香蕉蛋糕、星星莓撻,仲有聖誕帽芒果布甸都唔錯,其實仲有薑餅人曲奇同鬆餅,但最後時段先去會比人拎晒。都有movenpick同哈根大師雪糕揀。不過水果款式冇跟季節,係食菠蘿、火龍果、哈蜜瓜同西瓜,可想而知唔當造就唔好食。

其實去到最後食甜品前已經幾飽吓,雖然食物款式唔係勁多,但志在每款都幾岩口味,整體上都幾滿意,見在場喺最後半個鐘好多已經食飽抖緊🤣而且唔少人專登揸車嚟食,冇前面啲comment講到咁差,服務態度都好好👍
2021-12-25
用餐優惠