嗌左個鵝肝多士 上到黎四件都係酸既 個種酸味好難形容 唔似係食物壞 但係就莫名其妙有種酸味 一開始以為落左黑醋汁 問侍應落左d咩汁 佢話鵝肝係用煎炸方法去煮 無落任何汁 於是我問佢d酸味何來 佢就走左入廚房問老世😂 我地就聽到個老世係廚房起曬鋼鬧我地:「咩酸啊?我試過點會酸啊?如果係我出去我鬧死佢地。」之後侍應再走返出黎 同我地講老世試過係無問題 再同我強調鵝肝多士係佢地餐廳好出名既 第一次聽到鵝肝酸左 而包鵝肝係啱啱開既 唔會壞 其實出唔出名都唔關我地事 食到酸就係酸 而我地一開始就講左d酸味唔係因為壞 只係想問下係咩汁黎 我地係一定會比錢 但最後鵝肝免左我地單 同侍應講我地比返錢 佢話無所謂餐廳入面有好多貴價肉類 但唔識處理反而會浪費食物 收到客人意見反映第一時間唔係反思 而係一昧地堅信自己無錯廚藝永遠唔會有進步空間 唔係叫d朋友黎餐廳食飯 朋友話好食就真係好食既😂 善意既謊言會害死人 附上鵝肝多士及紅酒汁鴨胸意粉圖

附上鵝肝多士及紅酒汁鴨胸意粉圖