餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2023-01-18 3091 瀏覽
#懲罰 完 #華爾登麵包餅店 行返出去 #德輔道西 落斜路搵食今次試吓 #遠赴海外 嘅 #金祥排骨麵 先🤤中式裝潢 果然 #老字號 有四人卡位 亦有圓枱位店員好好service 見我攞著一袋二袋 主動問俾埋牆位我方便擺野之餘仲問我要唔要多張櫈擺野🥰 #服務態度 #服務有質素第一次嚟 當然要揀 #人氣No1 🏆#菜膽雲吞排骨麵 $49有粗麵幼麵可供選擇 正常係俾幼麵湯底雖清淡 但加上蒜蓉 就惹味好多#排骨 選用新鮮豬扒 肉質同平時急凍野絕對有分別 由於揀新鮮豬扒 所以亦都較為薄身啲用生炸方式 表面炸得好脆 但又唔會油冧冧 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#菜膽 即係有白菜仔 煲得好腍好入湯底味 #雲吞 有三大隻 好足料 #皮薄餡靚菜肉比例好好 雲吞皮又薄 仲點係咬落去充滿肉汁 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼聽聞呢間係呢區學生lunch time 首選真係價錢夠貼地 服務親民 食物高質👍🏻=====================#黃色經濟圈 #懲罰 #yellow西營盤 #yellow排骨麵 #yellow雲吞麵#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofi

今次試吓 #遠赴海外 嘅 #金祥排骨麵 先🤤

雲吞

聽聞呢間係呢區學生lunch time 首選
真係價錢夠貼地 服務親民 食物高質👍🏻

=====================
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter
2023-01-17
菜膽雲吞排骨麵