2019-05-03 816 瀏覽
馬鞍山成日比人話係美食沙漠,但其實而家已經愈黎愈多唔同種類既餐廳,今日響附近睇完中醫,就見到新開左間食車仔麵既,就同呀媽入去試下先。環境裝修得好企理,鋪頭仲一路播住流行曲,坐得好舒服😌種類都係大路車仔麵餸,三餸起,一碗叫左牛腩腸仔同響鈴。另一碗就雞翼尖豬大腸同魚皮。份量都幾大碗,每碗仲有幾條生菜跟埋👍🏼魚皮同響鈴分開上,個魚皮份量都唔小,因為見佢單點都$18,如果係咁跟麪叫都幾抵。湯底唔算太濃,但滷水啲嘢都幾入味,雞翼尖豬大腸好夠味,同埋個豬大腸夠肥美。我地仲叫左個小食-火炙雞中翼,$22蚊3隻,$34蚊5隻。黎到雖然同我地心目中有小小唔同,簡單D講係炸雞翼,個面灑左D粉咁,都幾惹,不過有小小偏咸。另外值得一題係個菜脯,見佢寫住勁辣,我同呀媽都有D怯,所以我哋只係落咗兩三粒,嘩!果然有料到,比起出邊嗰啲起碼辣一倍,成碗野即刻唔同哂!睇返呢張相先知仲要原來係佢哋自家製👍🏼兩個人食左$111,車仔麪黎講算中上價錢啦,而且送埋野飲...服務都算ok,以後響馬鞍山想食麵類又多個選擇喇!

環境裝修得好企理,鋪頭仲一路播住流行曲,坐得好舒服😌