2022-07-31 173 瀏覽
🔅蘇媽.蘇媽🔅銅鑼灣🔅星馬菜🔅邪惡大對決,即刻出埋另一星馬菜黃店先!今日同男友去食「蘇媽蘇媽」,雖然係連鎖店,但我都唔係成日食,想食特別啲嘅野,就揀左蘇媽蘇媽!🔅棒棒骨肉骨茶其實本身都有打算食大雜燴,咩都有啲咁樣,但傾完一輪都係唔想太heavy,就揀左棒棒骨;佢比起古月黎講,係貴價高啲(古月88;蘇媽98-158)!蘇媽就會建議,先飲一碗熱湯,調完醬之後食肉,然後再飲湯,所以湯無無限添加!我覺得棒棒骨都唔錯,有咬口、偏瘦,唔係話好肥膩!湯完淨飲都好香口,無咩油浮面~雖然無話好強香味,或者似古月咁有黑蒜調味,但係都好飲同抵!🔅湯咖喱麵(米通粉)米通粉比老鼠粉好食,因為長長粗粗咁樣都掛汁,同埋比較有咬口~所以就揀咗呢一個米通粉啦!咖喱唔係好濃烈,適合做湯咖喱,亦都唔會話好辣,甚至有啲人會覺得唔夠辣要自己再加~佢配料都多嘅,豆卜非常索汁,仲有芽菜、魚蛋、魚肉卷、薯仔~都好飽!但成碗份量唔算特別多~🔅海南鴛鴦燒麵包點解就住咁叫嘢食,係因為想叫呢個好邪惡嘅甜品!咖啡香濃嘅方包,加上椰香咖央醬,同埋一層厚厚鮮奶油,超邪惡但超好食!極推介~~🔅凍拉茶比較甜,但係好飲!蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 地址:
🔅蘇媽.蘇媽🔅銅鑼灣🔅星馬菜🔅

🔅棒棒骨肉骨茶

🔅湯咖喱麵(米通粉)

🔅海南鴛鴦燒麵包

🔅凍拉茶
比較甜,但係好飲!

蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室

地址: 銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖