2022-05-02 1418 瀏覽
今日係觀塘附近行完街,就黎左呢間靚靚打卡既餐廳食番個lunch先,睇完menu就點左:時日餐湯:(南瓜忌廉湯)是免費跟餐,南瓜湯加上忌廉,是最好配搭,濃郁的南瓜香而且非常幼滑,味道好又好飲,本人就好喜歡飲這個南瓜湯。菠菜羅勒雞意大利飯$98: 意大利飯濕濕潤潤每粒都被攪碎的菠菜羅勒包圍住,粒粒分明味道清新好味,而上面鋪了好片煎香雞肉,肉質不鞋而且好有雞肉味道,加上嫰滑菠菜苗,整體是個很好食的意大利飯。豬肉眼配牛肝菌汁$128: 豬肉眼扒好大塊而且仲好厚身,最開心食到厚身扒,肉質嫩滑又多汁,配上肝菌汁更添甘香,旁邊有薯蓉陪襯,軟綿綿的薯容入口既溶化在口腔內,食多幾口都不覺膩。熱檸檬百香果茶$24: 這是用一個透明水壺盛載,加上一個小水杯格外高級,要等待約幾分鐘才出味道,入口有清清的百香果茶味,食飽飯飲這杯檸檬百香茶,果然無選擇錯誤。士多啤梨藍莓奶昔$24: 熱辣辣的天氣最岩飲一杯凍奶昔,有好濃郁的士多啤梨和藍莓攪拌出來的飲品,味道香甜又滑,上面鋪在個忌廉花,打卡就最美。+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++