2025-06-02
端午節遇上星期六,慣常的週末興趣班也就因而休假。難得有個悠閒的假期,一家三口就搵間餐廳,舒舒服服食個 long lunch,relax一下。今次揀咗 Harbour Grand Hong Kong 41樓呢間餐廳,好耐之前黎過,很喜歡呢個環迴大玻璃窗帶來的景觀,雖然印象中食物中規中矩,不過今次的心情係想relax多過美食,也就決定重臨舊地。電話 Book 枱好順利,預留了 window seat 之餘,侍應仲提醒我可以先去網店嗰度買定午餐套票,可享買一送一的優惠,大概每位$350。泊車方面,超過$500的消費可享2小時免費代客泊車,打後就每小時$100。去到餐廳,環境果然無變,完全無令我地失望。我地望住尖沙咀既方向,一邊食飯、傾計,一邊睇帆船、直升機,都真係寫意既!食物方面,比起印象中又進步咗,係好食既!餐前小食頭盤:炸雞腿肉、炸磨菇、炸芝士配沙律餐湯:蕃茄彩椒忌廉湯(略咸)主菜:Hanger Steak 燒春雞甜品(2選1):芒果熱情果Moouse cakeMovenpick Tiramisu 味雪糕唯一要挑剔既係服務,當天我們食麵包食到枱面有不少麵包碎,不過侍應都無理會,照將食物及
餐前小食
頭盤:炸雞腿肉、炸磨菇、炸芝士配沙律
餐湯:蕃茄彩椒忌廉湯(略咸)
主菜:Hanger Steak
燒春雞
甜品(2選1):芒果熱情果Moouse cake
Movenpick Tiramisu 味雪糕
唯一要挑剔既係服務,當天我們食麵包食到枱面有不少麵包碎,不過侍應都無理會,照將食物及餐具放在枱上,如果貼心d處理一下就會更好啦,畢竟都係一間酒店餐廳。
整體來說,今次既體驗係好正面既!有下次