2021-01-12 90 瀏覽
呢間餐廳裝修好靚,位於成幢大廈最高層,仲有落地玻璃,可以一覽油麻地景色🥰希臘沙律 $30呢款沙律用左唔少顏色去點綴,除左有基本嘅沙律菜同紫洋蔥,紅色同橙色嘅車厘茄,大大增加左食慾🥳 加左黑醋調味,非常開胃😋慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁 $38配料有八爪魚片同青瓜絲,八爪魚幾爽口,但略嫌欠缺鮮味🙈 呢款沙律都加左黑醋汁,開胃又健康!是日餐湯是日餐湯係南瓜湯,加入左忌廉令湯嘅質感好細滑😋餐湯加左薑落去煲,所以每一啖入囗都有微微嘅薑味🤤啱曬依加呢個天氣食!每飲一啖都覺得更加溫暖🥳炭燒新西蘭羊扒伴燒汁($228)羊扒七成熟,肉質粉嫰,唔會有血水流出🥳表面燒到好香脆,但裏面依然能夠保持軟腍嘅囗感😋 羊嘅羶味唔重,而且鮮嫰多汁,配菜有三色椒同薯蓉,薯蓉整得好creamy好香🤤意式香草海鮮意粉($178)海鮮主要有蜆同八爪魚,份量都幾多,但加埋蘑菇粒令口感更豐富😋略嫌忌廉太過杰身,如果creamy啲口感會比較好🥺食完有啲漏😛 甜品甜品係布朗尼,朱古力幾濃郁🍫軟硬度啱啱好😆一口份量唔會太多,作為一餐嘅結尾啱曬!-📍Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場2

希臘沙律 $30

慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁 $38

是日餐湯

炭燒新西蘭羊扒伴燒汁($228)

意式香草海鮮意粉($178)

甜品

📍Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

抵食指數:😚😚😚😚😚😚😚/10