2017-02-20 4686 瀏覽
發生係一個陽光燦爛既星期六中午, 約左友人係呢度共晉午餐, 一打開升降機門就見到餐廳, 侍應安排我地坐係近窗既梳化位置, 一絲絲陽光由窗外射進來, 同晚餐時間昏暗環境形成強烈對比, 由於時間尚早, 前來既客人唔太多, 但之後就有八成入座率!侍應送上Brunch Set Menu,包餐湯/沙律, 主菜六選一, 飲品檸檬茶/汽水, 價錢由$98-$128!是日餐湯係磨菇湯, 配一片脆口小多士, 湯味道頗重磨菇味, 入口香滑, 飲完個肚暖晒!友人選擇凱撒沙律, 份量精美, 爽口沙律菜配以多士粒, 醬汁味道幾開胃, 食完感覺清新!主菜選擇呢款高級和牛漢堡配沙律薯條 ($118), 份量好夠睇頭, 七成熟既和牛肉夠晒厚度, 外面包住熱熔芝士, 再夾以蕃茄, 生菜絲, 兩片飽係再烤過, 食落軟身得黎又帶點香脆, 一咬落去, D肉汁"必"晒出黎, 果真好味道; 薯條係幼身版, 食落唔油膩, 再食埋個沙律平衡一下個罪惡感! 食晒成個餐..................肚皮相當滿足!見隔離枱點了呢份8安士肉眼扒配薯角蔬菜 ($128), 相當對眼, 當然死跟.................哈!
磨菇湯
凱撒沙律
高級和牛漢堡配沙律薯條
見隔離枱點了呢份8安士肉眼扒配薯角蔬菜 ($128), 相當對眼, 當然死跟.................哈! 果然無跟錯, 落了七成熟既單, 切開裏面仍然到略帶紅色而且有肉汁流出來, 食落幾重肉味又帶點咬口, 呢個份量對於午餐黎講岩岩好!
8安士肉眼扒配薯角蔬菜
杯凍檸檬茶亦都頗夠茶味, 中和食肉既膩感!
埋單唔駛三百蚊, 以地區, 環境及食物水準黎講, 性價比相當之高!
高級和牛漢堡配沙律薯條