2021-01-01
📍Wolfgang’s Steakhouse Hong Kong #Wolfgang 🇭🇰 香港中環都爹利街六號印刷行1樓🇭🇰1/F, Printing House, 6 Duddell Street, Central, HK🌐中環#MFJ中環#MFJ西餐 #MFJ_Central #MFJ_WesternFood味道: 👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰服務: 👨🏻👨🏻👨🏻環境: 🌹🌹🌹🌹🌹性價比: ⭐️⭐️回頭率: 🔆人均消費:~HKD700朋友超喜歡食牛扒,所以拉左佢去試😈環境好唔錯,十分寧靜幽雅,是約會嘅好地方餐廳招呼我覺得普通啦,但招呼外國人都好落力🤐🤐⭐️Wolfgang’s Salad🥗$168先試試招牌沙律,其實是大蝦沙律味道唔錯,重點係裡頭啲蕃茄超好味超甜略嫌豬肉有啲硬,但正體算是十分唔錯,可以一試👍🏻⭐️Wolfgang’s Crab Cake🦀$178蟹肉餅好好味,蟹味算重🙆🏻♀️食到蟹肉絲的口感,不過入口後蟹肉餅會散開令口感有點失色👀最正係後面個醬,每一啖都塗滿醬😋🆗Sizzling Canadian Bacon (Extra Thick, by The Slice)🥓
🇭🇰 香港中環都爹利街六號印刷行1樓
環境: 🌹🌹🌹🌹🌹
性價比: ⭐️⭐️
回頭率: 🔆
人均消費:~HKD700
朋友超喜歡食牛扒,所以拉左佢去試😈
環境好唔錯,十分寧靜幽雅,是約會嘅好地方
餐廳招呼我覺得普通啦,但招呼外國人都好落力🤐🤐
⭐️Wolfgang’s Salad🥗$168
先試試招牌沙律,其實是大蝦沙律
味道唔錯,重點係裡頭啲蕃茄超好味超甜
略嫌豬肉有啲硬,但正體算是十分唔錯,可以一試👍🏻
Wolfgang’s Salad
⭐️Wolfgang’s Crab Cake🦀$178
蟹肉餅好好味,蟹味算重🙆🏻♀️
食到蟹肉絲的口感,不過入口後蟹肉餅會散開令口感有點失色👀
最正係後面個醬,每一啖都塗滿醬😋
Wolfgang’s Crab Cake
🆗Sizzling Canadian Bacon (Extra Thick, by The Slice)🥓$118
真心,根本就是叉燒囉!🤣
點餐時被問要幾份,先有意識係一條條的上
好彩當機立斷,只點一份試試
上菜就真係一隻白碟,其他咩都無😂
入口第一時間聯想到叉燒,口感我覺得太乾而且有點硬,肉亦不夠香
$118我始終沒有特別期待
不過個人認為港式蜜汁叉燒口感好得多😂
Sizzling Canadian Bacon
👎🏻Porterhouse🥩$1368
嚟依度就是為咗佢哋嘅牛扒,佢哋嘅牛扒係美國直送,再乾式熟成28日,上枱時啲油仲
滋滋聲
當一塊牛扒要$13XX時,你會有所期待,真的!好失望😞
上枱時無看覺得特別香,唔緊要,起碼見到肉嫩
點了三成熟,但好好奇點解外面咁黑
一開始還可以的,慢慢食到近骨嘅位置時開始出現問題了,外層是苦㗎!
然後慢慢肉啲口感開始會變得霉霉的
我們估係佢哋之後再碳燒過火咗,但肉質變霉就唔明啦😅
$13XX嘅扒真喺唔應該係咁😞
Porterhouse
Porterhouse
整體當然好失望啦,其他食物價錢唔貴
首先無諗過係咁,如果依個係佢平時水準,我覺得totally overpriced
其實網上評價都好壞參半,希望佢只係一時失手,但返轉頭再食就唔會了