同朋友👱🏻‍♀️一齊喺尖沙咀,佢帶咗我嚟呢間麵屋🍜,佢話呢度有抵食午餐,朋友👱🏻‍♀️仲話除咗拉麵🍜仲有好多其他嘢食🤣呢度有幾款「午の特撰料理」可以選擇,「午の特撰料理」配小食一款(4揀1) 同 汽水1罐,都幾抵食,咁我哋揀咗 $78 豚角煮ら~麺「白神山豚角煮ら~麺 白神山豚角煮拉麵🍜」同埋 $85「鶏もも肉 スープカレー 湯咖喱雞腿」,小食2個都揀咗「胡麻菠菜沙律🥗」,飲品2個都揀咗「無糖可樂」🤩「湯咖喱雞腿🍗」:スープカレー Soup Curry據說喺70年代 發源於北海道札幌,原本係 藥膳咖喱(薬膳カリィ),後來越嚟越流行,尤其係過去20年 … 每次去北海道 我都會搵嚟食吓🤣,喺香港見到,咁就梗係食啦🤩;咖喱湯底輕身又幾清新,亦都幾好味😋;有一隻大大隻嘅雞髀,好多肉🤩;其他配菜包括有 西蘭花、椰菜、南瓜、秋葵,薯仔,呢啲都係典型嘅咖喱湯配料😋「白神山豚角煮拉麵🍜」:豚角煮60%瘦肉40%脂肪,所以非常甘香非常滑😋;拉麵煮得硬硬哋啱我胃口😋「胡麻菠菜沙律🥗」:菠菜軟腍腍,加咗胡麻醬簡單好食😋另外仲叫咗幾個小食:$48「イカゲソのニンニク風味焼き 蒜香魷魚鬚」:魷魚🦑新鮮,肉質彈牙,仲

「胡麻菠菜沙律🥗」:菠菜軟腍腍,加咗胡麻醬簡單好食😋

另外仲叫咗幾個小食:$48「イカゲソのニンニク風味焼き 蒜香魷魚鬚」:魷魚🦑新鮮,肉質彈牙,仲加咗啲蛋黃醬喺上邊😋

$45「豆アジの唐揚げ 唐揚豆池魚」:細細條,炸得香口🤩

$48「神山ギョーザ 神山手造餃子🥟」:簡單幾好食🤣

$45「りんごサラダ 和風蘋果沙律」:紅蘋果切成大大條,新鮮爽脆,感覺幾健康🤩