2020-08-20 2334 瀏覽
難得可以兩人飯聚, 仲係食生日飯! 一於去九龍塘呢一間朋友介紹嘅有情調嘅西餐廳! 餐廳佈置舒服, 可以傾密偈, 感覺良好! 心情也特別正! 餐牌如下: 選擇蘑菇野菌濃湯, 料十足, 香濃鮮甜熱辣辣, 配上外脆內軟嘅蒜蓉包Honey選咗佢最愛嘅西冷牛扒, 我當然也吃了一大半, 肉質軟腍, 秘製醬汁鮮甜, 味調較得恰到好處, 甫咬一口可見肉汁豐盈, 嫩滑口感! 很久沒有吃過這麼好味的西冷牛扒秘製醬汁燒大紅𩵼對魚很有要求的我 從沒想過在這間西餐廳可以品嚐 如此高質素的大紅𩵼食魚一定要懂得色香味, 還有最重要的滑! 秘製醬汁是師傅的功勞, 選魚的新鮮味美也很重要! 基本上餐廳提供給我們選擇的魚, 一看魚的眼睛部位便知他們是非常新鮮! 火候及時間 便是控制整條魚的命脈 我們叫了碗白飯一起分享, 結果吃到連魚滑魚汁都幾乎融化 掉餐廳的甜品, 都非常特別好味! 必定要試很快二家姐便生日, 一於約佢來吃吃😍😍😍

餐廳佈置舒服, 可以傾密偈, 感覺良好! 心情也特別正!

餐牌如下:

西冷牛扒

秘製醬汁燒大紅𩵼

秘製汁燒大紅友

我們叫了碗白飯一起分享, 結果吃到連魚滑魚汁都幾乎融化 掉

秘製汁燒大紅友

餐廳的甜品, 都非常特別好味! 必定要試

甜品

飯後甜品

很快二家姐便生日, 一於約佢來吃吃😍😍😍
慶祝紀念
生日