2019-08-02 388 瀏覽
朋友準備去泰國旅行,臨出發之前都要聚一聚。 就返放工地點,揀咗喺天后食飯。 我哋揀咗喺電氣道附近搵食😋😋😋。我哋冇book位,隨便睇到邊間想食嘅就揀。😚😚😚經過一間食越南菜覺得唔錯, 畀佢嘅裝修吸引著😎😎。 又見到價錢合理所以就揀咗呢一間。我哋嗌咗呢幾樣嘢食:番茄牛腩湯河🍅🍜青咖哩豬頸肉炸蝦餅扎肉拼盤🍤🍤椰汁綠豆冰🍸薄荷青檸冰🍋番茄牛腩湯河🍅🍜湯底蕃茄味香濃, 牛腩鬆化有肉味 ,粉量頗多😋😋, 河粉爽滑 ,仲有紅蘿蔔🥕, 整體 味道不錯😋😋😋 但牛筋不夠淋, 所以我放棄了不吃牛筋😅😅青咖哩豬頸肉😁😁😁是日推介之選, 豬頸肉煎至金黃色, 肥瘦比例均勻。 加入香濃嘅青咖哩, 非常惹味。 豬頸肉份量頗多非常抵食。蒜蓉法包,非常香脆,濃郁嘅蒜蓉味。椰汁綠豆冰, 椰汁味夠濃綠豆夠淋🤗🤗薄荷青檸冰, 非常清爽嘅解渴飲品。炸蝦餅扎肉拼盤🍤🍤味道不錯, 熱辣辣非常香脆, 但分量比我預期少 ,如果份量可以多啲就會更加抵食。
我哋冇book位,隨便睇到邊間想食嘅就揀。😚😚😚

我哋嗌咗呢幾樣嘢食:
番茄牛腩湯河🍅🍜
青咖哩豬頸肉
炸蝦餅扎肉拼盤🍤🍤
椰汁綠豆冰🍸
薄荷青檸冰🍋

番茄牛腩湯河🍅🍜
但牛筋不夠淋, 所以我放棄了不吃牛筋😅😅

青咖哩豬頸肉😁😁😁

蒜蓉法包,非常香脆,濃郁嘅蒜蓉味。

椰汁綠豆冰, 椰汁味夠濃綠豆夠淋🤗🤗
薄荷青檸冰, 非常清爽嘅解渴飲品。

炸蝦餅扎肉拼盤🍤🍤

2019-07-29