2018-02-23
餐廳好有本地特色,裝飾簡潔,座位非常多同大,適合一班人黎打邊爐。老重慶奇味雞煲叫左細雞煲加小辣,細雞煲二人分享剛剛好,同坊街以爆辣味爲主打既雞煲唔同,依個雞煲辣味係慢慢滲出來,味道好好。雞肉好嫩滑加上好入味,雞肉非常多,可以食到啖啖肉。仲有豆腐卜、冬菇同芹菜等配料。冬菇好粒,除左有香濃既菇味之外,仲加埋雞煲既小辣,好好食。豆腐卜真係必需,因為佢吸收哂雞煲既精華,加上鬆軟既口感,好好食。土魷魚食完雞煲就加水變火鍋啦,當然要先食土魷魚,因為滾一滾就好快食得,一份既份量都唔少,口感又好彈牙!鮮魚片真係要俾個「靚!」字佢,魚肉厚身而且完全冇骨,因為夠哂厚身,加上慢慢燙熟佢,魚肉唔會散開,完完整整咁進入我既口中,口感非常之好,而且好有鮮味。鮮蝦雲吞配韮菜餃見到有店員姐姐親手包緊餃子,就覺得要試試啦。兩種餃都係皮薄餡靚,韮菜餃超惹味,而且有豬肉既香味。雲吞就有大大隻蝦係入面,好充料。
老重慶奇味雞煲
土魷魚