2009-05-18 11 瀏覽
第一次食呢間店, 是朋友幫我慶祝生日.我記得當天是星期五, 去到時要等三四張枱, 店舖好細, 的位坐到好密.我叫左吞拿魚扒定食, 朋友要了刺身定食, 試了一啖朋友的, 覺得刺身就咁食就好, 但加上飯就怪怪地, 始終一冷一熱, 不是我杯茶, 反而勁鍾意自己的吞拿魚扒飯, 日本飯煮到剛剛好, 好有口感, 加上淋左少少鼓油汁, 甜甜地好好味, 切到一粒粒的吞拿魚外面燒左少少, 同個飯好夾, 成碗飯都清晒 定食有二件我鍾意的玉子燒, 我地另外叫了個和風炸豆腐, 呢個又係驚喜之作, 好簿的炸粉包到入面滑溜溜的豆腐, 實在太美味成餐飯我都覺得好好味, 祇是座位太逼, 食食下又要站起身讓後面食完的食客行出去, 一陣又要讓開俾新來的食客, 好煩
第一次食呢間店, 是朋友幫我慶祝生日.

2009-03-27