2023-04-26 22 瀏覽
前幾日去韓閣打完卡,見到隔離嘆嘆,覺得好得意,收工又同朋友去嘆下先。三個人食,叫左三個套餐加兩個甜品。每個套餐都有多款菜式可以揀,選擇好多,而且份量十足!嘆嘆拼盤大(小食) 、台南五小碟配夜巿小香腸,菜式多樣化,可以品嘗到唔同地道的台灣小食,好惹味,香口!鐵路便當盒(傳統炸物(台灣腸拼炸花枝)、滷肉高麗菜配香酥雞,炸物及雞件都好香脆,內軟嫩滑,吃到停唔到。份量一樣好多,令人食到好滿足。十全大補藥燉排骨湯配紫菜飯,仲有甜不辣,濃郁的藥材味,排骨都好軟腍,但唔會鞋口,都滑,飲完身子都暖暖,甜不辣軟糯香甜,配甜酸醬食一流。飲品:楊枝金露、富士山紫薯奶蓋及奶蓋藍橙乳酪特飲,綿密滑順又充滿奶香味的奶蓋、紫薯及藍橙的味道濃郁帶有流動感,賣相都好吸引。甜品︰黑糖芋圓及是日甜點,芋圓Q彈可口, 搭配布甸、冰品真是有夠絕了!真的吃得到食材的原始味道,正。總體質素高,份量多,真係好超值!

總體質素高,份量多,真係好超值!