餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2020-01-03 1772 瀏覽
之前已經去過呢間燒肉兩次,今次帶埋男朋友一齊去食當慶祝聖誕節😆.我地被安排坐係餐廳正中央嘅枱,座位與座位之間都有啲距離,所以唔洗擔心會好嘈同好逼👍🏻坐嘅凳可以打開個蓋擺放個人物品,咁就可以兩手空空盡情享受燒肉樂趣啦!.一坐低店員就會送上凍水,三碟泡菜,泡菜同紫菜都好好食,我地之後都有追加當你落完單,店員就會幫手開爐同幫你加泡菜同蛋漿去旁邊嘅蛋格整泡菜蛋,泡菜蛋味道好好,記住留肚食!另外,值得一提係個佢地嘅燒烤鐵板係向下微斜,所以多餘嘅油會流走,呢個設計幾貼心,咁就唔洗擔心會食到成口油我同男朋友總共叫左四樣食物:「豬肋肉醬腌」豬肋肉份量好多,我鍾意燒嘅時候將佢地剪成細細粒,容易燒同食落會方便啲。味道帶甜,最啱用黎包住生菜一齊食「A4日本和牛」一上碟見到雪花網紋就覺得好吸引,因為切得好薄嘅關係,每邊燒一陣,好快就食得!食落油香味十足,牛味都好濃烈,好味!「Oppa 四太子」所謂四太子就係四隻肥美嘅大扇貝!店員教我地燒扇貝燒得好食嘅方法就係將扇貝肉從殼抽出黎,直接放係爐上面燒,係上面加蒜頭調味,兩邊都燒至差不多,就可以係上面加牛油,燒出黎嘅扇貝肉果然又香好juicy。「和牛脷」呢到嘅和牛脷係
一坐低店員就會送上凍水,三碟泡菜,泡菜同紫菜都好好食,我地之後都有追加[偷笑]當你落完單,店員就會幫手開爐同幫你加泡菜同蛋漿去旁邊嘅蛋格整泡菜蛋,泡菜蛋味道好好,記住留肚食!另外,值得一提係個佢地嘅燒烤鐵板係向下微斜,所以多餘嘅油會流走,呢個設計幾貼心,咁就唔洗擔心會食到成口油

我同男朋友總共叫左四樣食物:

「豬肋肉醬腌」

「A4日本和牛」

「Oppa 四太子」

「和牛脷」

呢到嘅和牛脷係薄切,燒出黎嘅口感比較爽口,食得出牛味,味道唔錯。

整體而言,呢間燒肉店嘅食物質素好,店員服務亦都好好,值得再次幫襯!

2019-12-17
  • A4和牛