2022-04-01 459 瀏覽
❣️泰式青咖喱呢個有得揀唔同既肉,我地揀左雞肉,雞好大舊,同埋好滑,配咖喱食好正👍🏾平時多數食黃色既咖喱,今次試下青咖喱,咖喱味比較清,無咁濃烈,但係辣味都夠,都幾好食!❣️印度薄餅我地額外叫左份薄餅,用黎點咖喱食~呢個薄餅脹卜卜,入面好鬆軟,有啲似酥皮質地,幾好食~❣️小拼盤小食方面叫左個拼盤,有蝦餅同魚餅~兩款都好厚身,大大舊,啖啖肉👍🏾而且賣相好靚~好有心思!❣️酥炸香茅魚+青芒果沙律另外仲叫左個炸魚,係炸魚條黎既,超脆!同埋一啲都唔腥!最吸引既地方係個賣相造型!將起左魚肉既骨炸到好香脆,仲要炸到好似識郁咁😆勁呀!而沙律個味道好清新,起左個中和作用,食完炸野再食呢個沙律,即刻無咁熱氣😂❣️日式南瓜焗海鮮飯除此之外,我地仲叫左飯share,驚唔夠飽😂呢個飯都幾impressive~多數南瓜飯,啲南瓜都係切粒加埋入去炒,但係呢個竟然係以南瓜蓉加入個飯之餘,仲將個南瓜外皮留起佢,當做個碗咁用😱名正言順既南瓜飯!話明呢個係海鮮飯,點少得海鮮呢~海鮮都唔少架!有魷魚🦑,又有蝦🦐,仲要都幾大粒!啖啖海鮮👍🏾❣️椰青飲品方面,我地都叫左個椰青,好清甜😋仲要啲椰青肉都好多,又易刮出黎!話咁快成個椰青肉都俾我
❣️泰式青咖喱

❣️印度薄餅

❣️小拼盤

❣️酥炸香茅魚+青芒果沙律

❣️日式南瓜焗海鮮飯

❣️椰青
飲品方面,我地都叫左個椰青,好清甜😋仲要啲椰青肉都好多,又易刮出黎!話咁快成個椰青肉都俾我地起哂出黎食~