2016-11-16 2049 瀏覽
深水埗明哥,相信大家都唔會陌生,因為佢嘅慈善心腸,令細妹同我好欣賞、好敬佩,所以不時會特登走去幫襯佢!細妹通常買外賣淨餸,廿蚊一盒,滿滿的,大大盒!我喜歡佢嘅豆角炒蛋、魚香茄子、炒什菜火腿西蘭花&雞柳炒椰菜花!總之多菜少肉就最啱我!菜係新鮮爽脆嘅!尤其豆角、西蘭花同椰菜,但有時落南乳可能重手咗,我覺得間中有陣微酸味!椰菜花就偏稔,老人家會啱食啲!魚香茄子同炒蛋都又稔又入味!炒蛋有時好似食到類似蟹殼碎,唔知係蛋殼定蟹殼?炒蛋偏濕,一大pat,雖然貌相麻麻,但味道好鮮味!唯一值得改善嘅係,所有小菜都好油膩,我細妹話可能佢哋驚黐鑊麻煩,所以落油重手啲,係有佢嘅道理,但我覺得如果冇咁油膩會再加分!坦白講,$20有咁嘅份量同水準,絕對值得支持!當然更值得支持嘅,係明哥對弱勢社群嘅愛心!我哋會繼續幫襯,你呢?

2016-11-14
10 分鐘 (外賣自取)
  • 豆角炒蛋、炒什菜、雞柳椰菜花、火腿西蘭花、魚香茄子