2019-02-25 176 瀏覽
哇哇哇!今日好難得唔洗加班呀!即刻約返幾個同事收工happy hour先。今次嚟食呢間喺觀塘嘅自家燒吧。佢係喺棟商廈入面嘅,好易去,觀塘地鐵站出嚟直行就到。店面環境幾好,有好多小擺設好得意呀!但係個抽風系統麻麻地,食到好熱呀!佢啲嘢食都有好多嘅,熟食位嘅選擇唔係好多,得啲幾款炸物,焗蠔,菜類。仲有壽司類嘅位置,不過我有試到,今日只想食熟嘢。跟住就係主角串燒啦,真係有好多選擇比你:豬、牛、羊、雞、腸、菇、粟米、章魚。各種各樣嘅串燒梗有隻啱你。熟食get!!!!!串燒get!!!!!!!開燒!!!!塗啲燒醬、甜酸醬咁一齊燒仲惹味呀!燒好落孜然,仲有分原味、花生同辣味添。牛肉唔知點解食到幾串都有啲硬,不過其他羊肉、豬、雞都好好食,羊肉唔會羶,肉都好嫩口。最後仲有雪糕任食添呀!但係我已經好飽飽啦!但係點都要食返個先得,話晒都係放喺第二個胃㗎嘛。